Welkom op mijn website. Mijn naam is Rik Clicque (1964) en ik ben een gepassioneerd natuurfotograaf. Al mijn foto's zijn gemaakt in de westhoek waar ik woon. Dit is een fijne manier voor mij om te ontspannen en even weg te zijn van de dagelijkse dingen.

Door middel van deze natuurfotografie website wil ik de schoonheid van de Westhoek onder de aandacht brengen. Zo kun je mee kijken met de dingen die ik zie tijdens mijn tijd in de natuur.

 

All images on this website are copyright protected worldwide by Rik Clicque. No image from this site is to be downloaded,
copied, duplicated, sampled, modified or redistributed without the written authorization of Rik Clicque.

"De Westhoek" is een afwisselend gebied waarin naast beboste heuvelruggen ook polders, kustgemeenten, vruchtbare akkers, historische stadjes en vriendelijke dorpjes te vinden zijn. Bovendien zijn er uitgestrekte duinengebieden. Dwars door het gebied stroomt de rivier de IJzer.


De "Westhoek" omarmt de Vlaamse en de Franse Westhoek. De "Schreve" -de grens tussen Frankrijk en België- duidt op een zachte,tere scheiding. Aan beide kanten zijn de genen Vlaams. De 18 Westhoekgemeenten en de vele kleine gemeenten in de Franse Westhoek waren tot aan de militaire veroveringstochten van Lodewijk XIV onderdeel van het graafschap Vlaanderen. Het verdrag van Utrecht in 1713 bracht de definiteve scheiding. Het zuidelijke deel van het graafschap met Rijsel was franssprekend. Het Noorden met Cassel, Haezebrouck en Broekburg sprak toen nog Vlaams.
Heden ten dage bestaan heel wat initiatieven die grensoverschrijdend zijn.